sobota, 18 stycznia 2014

20. Bananowe muffiny z czekoladą.

Na pewno wiele osób często kupi zapas bananów, a potem podziwia mega dojrzałe "murzynki".  Ostatnio znalazłam na nie bardzo ciekawy sposób. Każdy uwielbia babeczki a w połączeniu z płatkami owsianymi i tym owocem wychodzi bardzo ciekawa alternatywa. A więc do dzieła :)





Potrzebujemy:
60g płatków owsianych
100ml mleka
2 łyżki mąki pełnoziarnistej
1 zmiksowany banan
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru
1 jajko

Płatki zalać wieczorem mlekiem. Rano wymieszać z jajkiem, mąką, zmiksowanym bananem, proszkiem i cukrem. Odstawić na 15minut Ciasto nałożyć do foremek i piec 30-40 min w 180 stopniach ;))


 

Szacowana wartość energetyczna:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz