Idealna propozycja na poranny posiłek lub jako deser. Bez porównania ze sklepowymi gotowcami. Idealny ze świeżymi owocami, dżemem, ziarnami itp. Moja śniadaniowa wersja to brązowy ryż na mleku, z odrobiną masła orzechowego oraz dżemu agrest-kiwi, a do tego płatki migdałów i ziarna słonecznika.
Składniki:
- paczka brązowego ryżu
- około 150ml mleka + śmietanka około 40-50ml jeżeli chcecie konsystencje ala Berliso ;p
- szczypta cukru waniliowego
Przygotowanie:
Ryż brązowy gotujemy 40 min. Wkładamy ryż do garnka zalewamy mlekiem i gotujemy, ciągle mieszając. Po chwili dodajemy śmietankę i dalej mieszamy. Czynność ta powtarzamy,aż do uzyskania odpowiadającej Nam gęstości. Pod koniec dodajemy szczyptę cukru waniliowego. Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Szacowana wartość energetyczna:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz