Zbliżają się jesienne, chłodne, deszczowe poranki, popołudnia, wieczory. Któż nie marzy o pysznym gorącym kubku lub miseczce. Dlatego tez na dziś przygotowałam dla Was waniliowy domowy budyń ;)) A więc do dzieła!!!
Składniki (na jedną miseczkę):
- 300 ml mleka,
- czubata łyżka mąki,
- łyżka cukru,
- łyżeczka/łyżka wiórków kokosowych (ja uwielbiam, więc daję dużo) ;p
- opcjonalnie łyżeczka masła (kremowa konsystencja, lepszy smak)
- 300 ml mleka,
- czubata łyżka mąki,
- łyżka cukru,
- łyżeczka/łyżka wiórków kokosowych (ja uwielbiam, więc daję dużo) ;p
- opcjonalnie łyżeczka masła (kremowa konsystencja, lepszy smak)
*** dowolne dodatki***
Przygotowanie: do gotującego się mleka z cukrem i wiórkami wlewamy rozmieszaną z wodą mąkę i energicznie mieszamy. Ozdabiamy. Gotowe :) SMACZNEGO
u mnie budyń kokosowy z płatkami migdałów, kiwi oraz pestkami słonecznika
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz