piątek, 13 września 2013

9. Gorąca miseczka domowego budyniu kokosowego...


Zbliżają się  jesienne, chłodne, deszczowe poranki, popołudnia, wieczory. Któż nie marzy o pysznym gorącym kubku lub miseczce. Dlatego tez na dziś przygotowałam dla Was waniliowy domowy budyń ;)) A więc do dzieła!!!



Składniki (na jedną miseczkę):
- 300 ml mleka,
- czubata łyżka mąki,
- łyżka cukru,
- łyżeczka/łyżka wiórków kokosowych (ja uwielbiam, więc daję dużo) ;p
- opcjonalnie łyżeczka masła (kremowa konsystencja, lepszy smak)

*** dowolne dodatki***

Przygotowanie: do gotującego się mleka z cukrem i wiórkami wlewamy rozmieszaną z wodą mąkę i energicznie mieszamy. Ozdabiamy. Gotowe :) SMACZNEGO

u mnie budyń kokosowy z płatkami migdałów, kiwi oraz pestkami słonecznika






 
Szacowana wartość energetyczna:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz